+ 31 (0) 113 – 31 22 44 info@keukenplus.com

Quiche met courgette en tomaat

Ingrediënten

• 1 pak zanddeeg
• 1 ui
• 1 courgette
• 1 tomaat
• 1/2 paprika
• Paneermeel
• 3 eieren
• 20 cl room
• 100 g geraspte gruyère kaas
• 3 basilicumblaadjes
• Peper en zout

1. Pel de ui en snij in kleine stukjes. Schil de courgette, ontvel de tomaat en verwijder de pitjes en snij de halve paprika in stukjes. Snij ook de courgette en tomaat in blokjes.

2. Bedek de Crisp plaat met bakpapier en leg hierop het zanddeeg. Prik gaatjes in de deegbodem en verdeel hierover twee eetlepels paneermeel.

3. Klop 3 eieren met 20 cl room en voeg hier de geraspte gruyère kaas aan toe. Voeg ten slotte de stukjes ui, de gesneden groenten en 3 blaadjes basilicum (in kleine stukjes) aan het eimengsel toe.

4. Voeg peper en zout naar smaak aan het eimengsel toe en giet dit op de deegbodem.

5. Bak de quiche 16 – 18 minuten met de Crisp functie.

 

Whirlpool tip:
Win kostbare tijd door de CrispTM functie van uw Whirlpool magnetron te gebruiken! Bekleed de CrispTM plaat met het deeg. Bak dit 5 – 6 min. met de CrispTM functie. Leg de courgettes op het deeg en giet de eieren en roomvulling erover. Leg de plakjes brie er bovenop en bak de taart met de CrispTM functie in 10 – 12 min.