+ 31 (0) 113 – 31 22 44 info@keukenplus.com

Kipsalon

Ingrediënten

• 200 gram kipfilet en kipkruiden
• 4 /5 aardappels / 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes, krieltjes (om het wat gekruider te maken kunt u ook bistrokrieltjes gebruiken)
• 100 gram ijsberg sla
• Halve komkommer
• 1 tomaat
• Knoflooksaus (yoghurt met knoflook)
• Handje vol geraspte kaas
• 1,5 theelepel paprika poeder
• ¼ theelepel chilipoeder
• eventueel gyroskruiden

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Schil de aardappeltjes en snijd deze in kleine blokjes. Giet een klein beetje olie in de wok (pan) en bak de aardappel met de deksel erop in circa 15 minuten zacht en haal ze eruit.

Snijd de kipfilet  in kleine blokjes en breng de kip op smaak met kipkruiden, paprikapoeder en chilipoeder, Bak de kip in circa  5 minuten gaar. Om het wat gekruider te maken kunt u hier gyroskruiden toevoegen.

Schep de garen aardappeltjes in een ingevette oven schaal verdeel over de aardappel de gebakken kipblokjes en als laatste een handje vol geraspte kaas over de kip en de ovenschaal kan in de oven voor circa 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is.

De komkommer, sla en tomaten snij je in blokjes en strooi je over de schotel, wanneer deze uit de oven is.