+ 31 (0) 113 – 31 22 44 info@keukenplus.com

Kip-kerrieschotel

Ingrediënten

• 1 pak rijst
• 1 dubbele kipfilet of 300 gr kipblokjes
• Kerrie poeder
• 1 kruidenbouillontablet
• Knorr aromat
• 1 grote ui
• Kipkruiden of kruiden om de kip lekker pittig te maken

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Kook ondertussen de rijst
  3. Kruidt het kipfilet
  4. Kipfilet even aanbakken in een beetje olijfolie of vloeibare boter
  5. Voeg fijne gesnipperde ui toe, 1 eetlepel kerriepoeder en 1 eetlepel mix voor kipkerrie (Verstege). E.v. nog wat Knorr aromat geel en groen
  6. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen
  7. Als de rijst gaar is, doe je deze er bij, en schep je goed om
  8. Doe dit over in een ovenschaal
  9. Doe er paneermeel overheen en klontjes boter
  10. Schotel in de oven doen en een half uur bakken, totdat het een mooi bruin korstje krijgt.