+ 31 (0) 113 – 31 22 44 info@keukenplus.com

Ei-potje met asperges uit de oven

Ingrediënten

• 1 potje asperges
• 75 gram rauwe ham
• 2 biologische eieren
• 125 ml slagroom
• Zout & peper
• Verse kruiden, zoals bieslook, peterselie of tuinkers
• Klontje roomboter

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet de asperges af boven een kommetje. Snijd de asperges in stukjes.
Snijd de rauwe ham in stukjes.
Klop de eieren los met 5 eetlepels van het aspergevocht en de slagroom.
Voeg naar smaak zout & peper toe en roer er een eetlepel verse kruiden door heen.
Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in met de roomboter.
Schenk de helft van het roommengsel in de 4 schaaltjes.
Verdeel nu de asperges en rauwe ham er over en schenk de rest van het roommengsel er overheen.

Zet de schaaltjes in een ovenschaal en schenk hier zoveel kokend water in dat de schaaltjes voor 3/4 onder staan.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het mengsel in ca. 25 minuten stollen.

Neem de schaaltjes uit de ovenschaal droog ze af en zet ze op bordjes.
Garneer met een toefje verse kruiden.