+ 31 (0) 113 – 31 22 44 info@keukenplus.com

Boerenkool in bladerdeeg

Ingrediënten

• 9 plakjes Koopmans Bladerdeeg
• 400 g boerenkoolstamppot
• 1 rookworst (de ronde kanten afgesneden)

Keukengerei

boter om in te vetten
cakevorm of broodvorm

Elektrische oven: 220 °C,
Heteluchtoven: 190 °C,
Gasoven: 5-6

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.

Vet de cake- of broodvorm in.

Maak van de plakjes bladerdeeg een vierkante lap van 3×3 plakjes. Rol in de lengte uit met een deegroller. Laat deze lap voorzichtig zakken in de vorm; zorg dat er een stuk bladerdeeg boven de vorm uitkomt zodat je dit later dicht kunt vouwen.

Vul de cakevorm voor de helft met de boerenkool stamppot en leg de rechte stukken rookworst hierop. Schep dan de rest van de boerenkool stamppot er bovenop.

Vouw het bladerdeeg dicht en bak de hartige boerenkool cake in 20 minuten in de oven.

Bronvermelding: Werner Drent