+ 31 (0) 113 – 31 22 44 info@keukenplus.com

Bloemkoolnasi

Ingrediënten

• 250 gram bloemkool rauw
• 200 gram sperzieboontjes gekookt
• 80 gram paprika
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 2 eetlepels gemengde oosterse specerijen
• Sambal
• 5 gram kokoscream
• 175 gram quorn stukjes
• Stukje trassi

Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze in max. 6 minuten beetgaar, spoel ze gelijk even koud af dan houden ze de mooie kleur.
Snipper ondertussen de ui en snij de paprika in repen.
Bak de ui glazig in wat kokosvet. Meng trassi met de specerijen en geperste knoflook en voeg dat bij de uien. Even mee bakken. Dan de paprika en de blokjes quorn erbij. Doe er een scheutje water bij als het erg droog is.

Als je het van tevoren maakt doe je de boontjes erbij en bak je ze op een laag vuur mee. Maal ondertussen de rauwe bloemkool in de keukenmachine tot fijne korrels of rasp ze.

Bak de bloemkool op het allerlaatst 1 minuut mee, proef en voeg nog zout of kruiden met sambal toe.