+ 31 (0) 113 – 31 22 44 info@keukenplus.com

Appelstrudel

• 2 vellen bladerdeeg van 220-240 g per stuk
• 6 appels
• 1 sinaasappel
• 50 g walnoten
• 50 g pijnboompitten
• 1 tl (5 ml) kaneel
• 50 g rozijnen
• 50 ml rum
• 50 g suiker
• 100 g broodkruim

Voor het bestrijken
• 1 ei

• 50 ml melk

  1. Laat de rozijnen in de rum weken.
  2. schel de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de gehakte walnoten, pijnboompitten, sinaasappelschil en kaneel.
  3. Leg de vellen bladerdeeg gedeeltelijk op elkaar en rol ze uit met een deegroller.
  4. Doe de rozijnen en het broodkruim bij het appelmengsel.
  5. Leg het appelmengsel op het bladerdeeg en rol het in de lengte op.
  6. Vorm een cirkel van de rol en leg deze op de crispplaat, waarbij u het papier van het bladerdeeg op de bodem van de plaat laat. Knijp de strudel een beetje in vorm.
  7. Snijd het deeg een paar keer in en bestrijk het met een mengsel van ei en melk.
  8. Bak 15-16 minuten met de crispfuntie.

 

Whirlpool tip
Win kostbare tijd door de CrispTM functie van uw Whirlpool magnetron te gebruiken! Bekleed de CrispTM plaat met het deeg. Bak dit 5 – 6 min. met de CrispTM functie. Leg de courgettes op het deeg en giet de eieren en roomvulling erover. Leg de plakjes brie er bovenop en bak de taart met de CrispTM functie in 10 – 12 min.