+ 31 (0) 113 – 31 22 44 info@keukenplus.com

Aardappelgratin

Ingrediënten

• 1 kg vastkokende aardappels
• 2 takjes tijm
• 3 takjes rozemarijn
• 150 ml melk
• 150 ml slagroom
• 1 tl zout
• 100 g gruyère
• Peper

Voor 4 personen

  1. Verwarm de combi-stoomoven voor de combi-stoomstand: 180˚C + stroomniveau 2. Snijd de aardappels in plakjes van 1/2 cm dik. Leg de plakjes in een ovenschaal (30×20 cm).
  2. Ris de tijm en de rozemarijn van de takjes, hak de kruiden grof en strooi ze over de aardappels.
  3. Meng de melk met de slagroom, het zout en peper. Roer tot het zout is opgelost, giet het mengsel over de aardappels en meng het geheel goed. Strooi de gruyère erover en bak de gratin ca. 45 minuten in de oven.